Mpm MKO-01 Instrukcja Użytkownika Strona 7

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 60
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 6
7
PL
(kurczak cały, sól, przyprawy, olej)
Rozmrożonego kurczaka należy umyć, osuszyć, nasolić, natrzeć przyprawami i lekko
posmarowaćolejem.Następniepołożyćnaruszt.Piecwtemperaturzeiczasiezgodnym
ztabelą.
Karp pieczony na ruszcie
(karp, sól, kminek, olej)
Oczyszczonegokarpiaposmarowaćolejem,posypaćkminkiemipozostawićnakilkami-
nut.Następniepołożyćnaruszt.Piecwtemperaturzeiczasiezgodnymztabelą.
Ryba w całości pieczona w folii aluminiowej
(ryba, sól, cytryna, cebula, seler, marchew, pietruszka, woda, masło lub margaryna)
Oczyszczonąrybępołożyćnadośćdużymkawatkufoliialuminiowej,posolić.dośrodka
rybywłożyćcebulępokrojonąwplastry,kilkaplastrówselera,startąmarchewipietrusz-
.Wlaćkilkałyżeczekodherbatywody,anastępniewłożyćkawatekmasłalubmarga-
ryny.Całośćpolaćsokiemzcytryny.Owinąćdokładniefolią.Nadnokombiwaranalać
ok2szklanekwody.Piecwtemperaturze220°Cprzezok.20minut.
Filety z ryb na ruszcie
(lety, sól, olej)
Zamrożoneletyposol,posmarowaćolejem.Położyćnaruszcie.Piecwtemperaturze
250°Cprzezok.25minut.
Wieprzowe kotlety z pieczarkami w folii aluminiowej
(3 szt. kotletów, masło, pieczarki)
Kotletyrozbić,posolićipołożyćnaosobnychkawatkachfoliialuminiowej.Nakdyko-
tletpołożyćkawatekmasłaipokrojone,surowepieczarki.owićszczelniefoliąipołożyć
naruszt.Piecwtemperaturze220°Cprzezok.25minut.
Kotlety mielone
(mięso mielone, jajko, sól, przyprawy, tarta bułka - masa ogólna ok. 300g)
Mielonemięsonależy wymieszaćzpozostałymi składnikami,zagęszczającmasętartą
bułką.Uformowaćkotletyipiecwtemperaturze220°Cprzezok.20minut.
Pieczeń rzymska
(mięso mielone - wieprzowe, wołowe, czosnek, tarta bułka, jajko, sól, przyprawy, cebula
Przeglądanie stron 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 59 60

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag